• Učesnici Festivala Omladina 2012.

  25  finalista Festivala Omladina 2012.  ___________________________________________________________________________________________________________________ Kompozicija: MODRICE Kompozitor: LUKA MAJOR Tekst: LUKA MAJOR Aranžman: LUKA MAJOR Izvođač: UVERTIRA Bend je nastao 2007. godine u Novom Sadu. Njihova muzika se najbolje karakteriše kao rok, ali prisutni su uticaji mnogih bendova i stilova. Nastupali su kao predgrupa benda Status Quo (2008, Novi Sad), na takmičenju Demo Masters 7 stigli su do fi nala ... »

 • Tomaž Domicelj

    Tomaž Domicelj rođen je 1948. u Ljubljani. Godine 1966 osnovao je gimnazijsku grupu Helioni u kojoj je pevao Janez Bončina. Po raspadu tog sastava, otišao je u Englesku gde je nastupao po klubovima svirajući akustičnu gitaru i usnu harmoniku i izvodeći protestne pesme Po povratku u Ljubljanu posvetio se studijama engleskog, ali je nastavio muzičku karijeru. U jesen 1975. godine Drago Mlinarec, Ivica Percl, Srđan Marjanović i Domicelj kreću na turneju pod nazivom „Četvorica za mir“ ... »

 • Borivoj Platiša

  Borivoj Platiša 1973. godine prvi put nastupa na festivalu "Omladina". Naredne, 1974. godine ponovo učestvuje sa pesmom  "Ona" i dobija nagradu za najbolju vokalnu interpretaciju.       httpv://www.youtube.com/watch?v=mr1ncuLrOAs sa probe pred retrospektivu festivala ... »

 • Jadranka Stojaković

  Jadranka Stojaković, rođena je 24. jula 1950. godine u Sarajevu, gde je i počela svoju muzičku karijeru. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom bosanskih sevdalinki i starih gradskih ljubavnih pesama u novom muzičkom aranžmanu. Radila i primenjenu muziku za televiziju (Dečije emisije Televizije Sarajevo). Muzički počeci Jadranke Stojaković desili su se s kraja 60-ih, kada je počela u grupi Kombo 6. Prvi put kao solista nastupila je 1968. na festivalu "Mladi pjevaju proljeću", pa nastup u TV ... »

 • Miladin Šobić

  Miladin Šobić je jedan od najvećih kantautora na prostorima bivše Jugoslavije. Rođen 1956. u Niksiću gde je odrastao i završio srednju školu. Još u srednjoj školi je počeo komponovati. Nakon srednje škole, Šobić upisuje turizam u Dubrovniku. Taj period se smatra ključnim za njegovo stvaralaštvo. Pod utiskom studentskog života i velikih prijateljstava, on stvara svoje najbolje pesme. Preselljava  se u Sarajevo gde doživljava vrhunac karijere. 1975. snimio je svoj prvi singl „To sam ja“ „Zazvoni ... »

 • Neda Ukraden

  Neda Ukraden  je tokom 1970-ih i 1980-ih godina jedno od najvećih imena jugoslovenske popularne muzike sa etno-pop prizvukom, kao i jedna od najvećih zvezda domaćih festivala (Vaš šlager sezone, Zagrebfest, Splitski festival, Festival Opatija). Tokom višedecenijske karijere sarađivala je sa najeminentnijim domaćim autorima, kao što su: Đorđe Novković, Rajko Dujmić, Đelo Jusić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Zrinko Tutić i Nikola Borota - Radovan. Muzičku karijeru započela je 1967. godine kada je ... »

 • Lutajuća srca

  Akustičarski trio Lutajuća srca su 1970. osnovali Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal). Autorski tandem grupe činili su Jovanović i Marković, a povremeno su snimali pesme drugih kompozitora. Na Omladinskom festivalu u Subotici 1972. godine su za pesmu "Još malo" osvojili prvu nagradu žirija i prvu nagradu publike, kao i nagradu za najbolji tekst. Na festivalu Vaš šlager sezone 1973. godine dobili su nagradu ... »

 • Severni vetar

  Bend je negovao hard-rock, a sa pesmom BRZI VOZ nastupio je na OMLADINI 1979. godine u takmičarskom programu koji se održavao u Hali sportova i na večeri slobodnih formi (sala pozorišta). Na BOOM Festivalu u Novom Sadu decembra 1978. učestvovali su u konkurenciji jedne Riblje Čorbe, Prljavog kazališta, Leb i sola…U studiju M radio Novog Sada snimljeno je desetak pesama, ali ništa nije objavljeno na vinilu. 1978 – 1980 Nađ Tibor (RH Tibi) (solo gitara) Josip Jurić Ćole (vokal) Tordi Jenci zatim ... »

 • Srđan Marjanović

  Na omladinskom festivalu u Subotici 1973. godine se pojavljuje sa pesmom “Tražim“ i dobija prvu nagradu žirija i nagradu za najbolju interpretaciju. Srđan Marjanović - Tražim BIOGRAFIJA Kantautor i gitarista Srđan Marjanović rođen je 1952. godine u Banja Luci. 1961. godine preselio se u Beograd gde je počeo da se interesuje za rok muziku. Svirao je u grupama Svitci, Usamljeni i Gru, a 1971. odlazi u Švedsku i u klubovima, uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, svira repertoar Donovana i Dilena. U ... »

 • Učesnici retrospektive 2011

    1. Ibrica Jusić 2. Srđan Marjanović 3. Zafir Hadžimanov 4. Bisera Veletanlić 5. Maja Odžaklijevska 6. Kemal Monteno 7. Generacija 5 8. Atomsko sklonište 9. Slave Dimitrov 10. Stevan Zarić 11. Goran Šepa-Gale (Kerber) 12. Ratko Kraljević  i Vesna Čipčić 13. Suncokret – Biljana Krstić, Gorica Popović, Snežana Jandrlić 14. Leo Martin 15. Rezonansa 16. Vlada i Bajka 17. Lado Leskovar 18. Tomaž Domicelj 19. Lutajuća srca 20. ... »

Page 1 of 212»
Festival Omladina