• rock opera Zelenokosa

    Rock opera "Zelenokosa" je priča koju uzbudljivom čini sukob mašte i zbilje. To je priča o devojci koja sanja, koja hoće da pobegne od neljudskog - u smenjivanju gorčine radosti sanja o "jahaču na belom konju". Ljubav sa mladim radnikom ne oslobadja zelenokosu osame i bezizlaznosti života kojim živi. ZELENOKOSA je prva rock opera na madjarskom jeziku realizovana na sceni pozorišta u Subotici. Muzika: Gabor Lendjel Pesme: Djula Feher Gobi Režija: KAROLJ VIČEK Koreograf: Petar Slaj Scenograf Ištvan ... »

  • Gabor Lenđel

    Rođen je u Subotici 11.aprila 1951. godine. Završio je srednju muzičku školu (odsek violončelo), a kao tinejdžer osnovao je grupu SUZE MLADIH KROKODILA u kojoj je svirao gitaru i komponovao. Od 1968. do 1971. član je grupe ENTUZIJASTI. Godine 1970. na festivalu OMLADINA osvaja prvu nagradu publike za pesmu “Padao je sneg” u izvođenju Mihajla Kovača. . Bio je član državne reprezentacije SFRJ u atletici (državni rekorder u štafeti 4 x 100 metara, najbolji rezultat 10,3 na 100 metara. Za vreme bavljenja ... »

  • Gordana Vidaković

    Gordana Vidaković rođena je 30.07.1975. u Subotici. Završila je Nižu i Srednju muzičku školu u Subotici kao muzički saradnik (teoretičar). Posle završene Srednje škole počela je da radi u Osnovnoj baletskoj školi “Raičević” iz Subotice kao korepetitor gde se zadržava punih 14 godina. Od 2005-te je član Udruženja muzičkih i baletskih škola Srbije. 1984-te učestvovala je na Festivalu “Zlatno slavejče”u Skopju. Dva puta je učestvovala u emisiji “Muzički tobogan”gde se takmičila za ... »

Festival Omladina