Slobodne forme @ Festival Omladina 2014.

Povodom obeležavanja Festivala omladina 2014, Kancelarija za mlade Grada Subotice u saradnji sa Junior Music Studio i neformalnom grupom UrLik su organizovali prateći program pod nazivom Slobodne forme.

PROGRAM:

koncerti u Clubu Mladost:

05.11. Neuroleptic Trio
06.11. Omladinac 11, Fluat i Sevdah Youth

U sklopu Festivala, grupa Nebo je crveno će 04.10. u 18h održati svirku na lokaciji Otmana Majera u naselju Ker, bivša ciglana.

Gradska biblioteka, 06.11. u 18h predstavlja:

Ilustrovani, stripovani vodič za lutanje kroz praistoriju, istoriju, prošlost, sadašnjost i budućnost Subotice i bliskih joj nasilja precizno je, u duhu izdavaštva od pre nekoliko vekova, opisan svojim podužim naslovom. Mogućnosti da se zaluta, prateći ovaj vodič, ima bezbroj, na svakoj strani po nekoliko, a moguće je izgubiti se i unutar samog vodiča. Glavni junaci ovog stripa smo mi, svi mi koji spletom okolnosti i posledicom niza slučajnih događaja moramo da delimo isti grad. Ima li nas bez grada i može li biti grada bez nas, saznaće samo oni koji ne zalutaju do prave, a ne pogrešne budućnosti.

Vodič za lutanje kroz praistoriju, istoriju, prošlost, sadašnjost i budućnost Subotice i bliskih joj nasilja predstaviće autori Marko Božinoski Klaun i Darko Kovačević. Razgovor će voditi Boris Čegar.

Fondacijea “Danilo Kiš” u Omladinskom klubu “Skladište” Utorak, 4. novembar 2014. godine, 19.30 – Izložba i predavanje Dejana Mrkića: Poslednja mladost u Jugoslaviji – Festival Omladina 1961 – 1990.

Poslednja mladost u Jugoslaviji

(Festival Omladina 1961 – 90)

Trideset godina trajanja festivala Omladina u Subotici poklapa se sa najboljim godinama života u Jugoslaviji, kada je svako naredno leto donosilo napredak.

I popularna muzika je bila sve bolja i bolja. I kod nas i u svetu. Osvajale su se nove slobode, muzički izraz je bio smeliji. Ishodište mnogih jugoslovenskih muzičkih trendova bilo je upravo na ovom festivalu.

Prilika da se čuje nešto o tom vremenu, uz obilje do sad neobjavljenih fotografija sa “Omladine”, biće predavanje Poslednja mladost u Jugoslaviji ( festival Omladina 1961 – 1990). Živopisne frizure, kostimi, scenografije…svake godine malo drugačije, kako su godine išle napred, ka kraju jednog veka i vremena koje se nikad neće ponoviti.

Najava dešavanja u okviru pratećeg programa pod nazivom “Slobodne forme” Festivala Omladina 2014. koji će se održati 7. novembra u klubu POGON u Subotici.

21 h: Neformalna grupa UrLiK i Gorana Franciskovic i Janos Sekereš Jáne će u jednočasovnom programu predstaviti mlade subotičke umetnike i predstaviti svoje programe “UrLiK – umetnost ispred forme” i “Književni klub UrLiK”.

Učesnici :

Miloš Markov – poezija
Stefan Basaricć – poezija
Jugoslav Bohucki – poezija
Деся Ловоров – poezija
Dražena Ena Tkalac – poezija
Oliver Blesak – umetnički performans
Darko Ćakić – proza
Tijana Vladić – akustični performans

GIFest tim Ivana Rađenović i Mimi Sormaz predstavljaju gifove: Haos je večan!

22 h: koncerti:

Drago mi je
Wooden Ambulance
Senkiháza
StuttgartOnline

Ulaz na sva dešavanja je besplatan

slobodne-forme-POGON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Festival Omladina